Vimkop održava blisku saradnju sa svim vodećim lancima hipermarketa i tradicionalnih maloprodajnih radnji i supermarketa u Bosni i Hercegovini. Predstavljajući snažne robne marke u raznim segmentima, Vimkop je odabrani partner, kako domaćih, tako i svjetskih lidera u proizvodnji iz određenih robnih kategorija. Sa našim timom veoma posvećenih regionalnih zastupnika, proaktivno pratimo prodaju i održavamo frekventnu rutinu snabdjevanja, kako bismo osigurali i maksimizovali prodaju zastupljenih robnih marki u maloprodajnim objektima.

Raspoloživost naših brendova po kanalu distribucije
Hipermarketi i opšti maloprodajni objekti 90%
Specijalizovani maloprodajni objekti 80%

Bingo, 200 prodavnica i rastemo

Bingo je najveći domaći lanac supermarketa u Bosni i Hercegovini, sa 200 prodavnica i više od 7000 zaposlenih u BIH. Vimkop je dugogodišnjih partner Binga i snabdjeva sve Bingo objekte širom države raznim kozmetičkim i depilacijskim proizvodima, kao i asortimanom poslastica i prehrambenih artikala.

Tropic – mjesto porodične kupovine

Tropic grupacija iz Banjaluke ranije ove godine preuzela cjelokupan udio u vlasništvu Delhaize BiH, sa skoro 80 maloprodajnih objekata. Ovaj domaći trgovački lanac ima više od 1500 zaposlenih i treći je po veličini maloprodajni lanac u BiH, a najveći u Republici Srpskoj.

MojMarket – naglasak na domaće proizvode

MojMarket je lokalna maloprodaja sa 29 istaknutih supermarketa u banjalučkoj regiji. U svom asortimanu, naglasak je stavljen na domaće proizvode i unapređenje domaćih proizvodnih kapaciteta. Vimkop, kao lokalni distributer, ponosan je što je partner MogMarketa.

Fructa Trade – kontinuiran lokalni razvoj

Fructa Trade je lokalni maloprodajni lanac, sa 36 supermarketa i hipermarketa u Republici Srpskoj. Fructa Trade odlučno ulaže u kontinuiran razvoj svojih proizoda, usluga i poslovnih procesa. Kao distributer asortimana raznih proizvoda, Vimkop teži da podržava Fructa Trade na sve moguće načine.

FIS – domaća porodična kompanija

FIS je porodična kompanija. Porijeklom iz Bosne i Hercegovine, FIS danas zapošljava preko 3000 osoba u 15 prodajnih centara, uključujući jedan broj i u Hrvatskoj. FIS je vodeća domaća trgovačka kompanija. Njen širok asortiman uključuje, pored hrane i svakodnevnih potrepština, takođe namještaj i teksitl.

Fortuna marketi

Tokom 6 godina kvalitetnog rada, Fortuna marketi su sada sinonim za najpovoljniju kupovinu u Gradiškoj, Srbcu i Banalučkoj regiji. Danas se u sklopu Fortuna market grupe nalazi više od 10 prodavnica, uključujući i dragstore.

Đurić MBB

Već 21 godinu smo koncentrisani na kvalitetnu uslugu i pažljivo odabran asortiman proizvoda visokog kvaliteta, po prihvatljivim cijenama. Ovaj pristup nam je omogućio da postanemo prepoznatljivi na tržištu i da zadobijemo povjerenje velikog broja potrošača.

Market AS

Od 2002. godine, mi smo odgovoran i vrijedan lokalni brend i veoma nam je važno da uradimo sve da bismo zadovoljili vaša očekivanja. Naš glavni cilj je da svojim kupcima omogućimo široku lepezu proizvoda po odličnim cijenama. Vaš market AS!

BOST marketi

BOST je trgovačka kompanija koja posluje od 1999, sa sjedištem u Bijeljini. Danas, BOST upravlja sa 20 maloprodajnih objekata u gradu Bijeljini i regionu, sa dodanim veleprodajnim objektom u Bijeljini.

Lokalni ponos – tradicionalna maloprodaja

Mimo velikih maloprodajnih operatora, mnogi manji, tradicionalni supermarketi i mali lanci uspješno provode svoje visokokvalitetne koncepte prodaje u raznim regijama Bosne i Hercegovine. Mnogi od ovih maloprodajnih kompanija – poput Zoki Komerca u Banja Luci i Zvorničanke u Zvorniku – veoma uspješno obavljaju svoju djelatnost, udovoljavajući posebnim zahtjevima lokalnih kupaca. Vimkop usko sarađuje sa ovim prodavnicama, snabdjevajući ih izborom proizvoda skrojenim po zahtjevima lokalnog tržišta.

Specijalizovani kozmetički kanali

Sa čvrstim iskustvom u kozmetici i proizvodima za njegu kose, Vimkop distribuira premium licencirane robne marke, poput Paw Patrol i Disney (Frozen, Cars itd), glavnim kozmetičkim lancima: CM Cosmetic Market, sa 71 radnjom i njemačkom DM Drogerie Market, sa više od 70 prodajnih mjesta u Bosni i Hercegovini. Vimkop portfolio za ove markete sadrži oko 30 različitih grupa proizvoda, počevši od dječijih šampona, kupki i maramica. Za većinu ovih proizvoda, dvije sopstvene Vimkop maloprodajne radnje služe kao pilot i marketinška laboratorija za istraživanje marketinških mogućnosti i interesovanja kupaca.

AMKO Komerc

AMKO Komerc kompanija je osnovana 1995. godine sa jasnom vizijom brze ekspanzije maloprodajnih radnji u Bosni i Hercegovini. Danas, oni imaju preko 80 radnji, od manjih prodavnica do supermarketa.

Mercator – podržava domaće proizvođače

Mercator je jedan od najstarijih i najpoznatijih lanaca supermarketa u Bosni i Hercegovini, sa 83 radnje. Vimkop je sa svojim proizvodima od početka prisutan u Mercator objektima.

Konzum, istaknuta maloprodaja

Sa preko 170 prodavnica u Bosni i Hercegovini, uključujući i skoro 30 velikih Super Konzum objekata, lanac supermarketa Konzum je jedan od najistaknutijih maloprodaja u državi, sa preko 100000 kupaca dnevno. Vimkop distribuira proizvode iz različitih kategorija u rastuću ponudu Konzum prodavnica, u zavisnosti od njihovih regionalnih lokacija.

Namex – sve što ti treba

Nameks d.o.o. je lanac supermarketa koji djeluje na području Hercegovine, čija je osnovna djelatnost trgovina na malo u nespecijaliziranim prodavnicama. Nameks d.o.o. trenutno posluje u 35. aktivnih poslovnica, uz tendenciju stalnog rasta broja poslovnica a time i djelatnika.

NESTRO Petrol

“Nestro Petrol” a.d. Banja Luka upravlja najvećom mrežom benzinskih stanica u Bosni i Hercegovini (BiH) koja posluje pod brendom NESTRO i obuhvata 86 prodajnih objekata.

HIFA Petrol

Kompanija Hifa Petrol d.o.o. posluje u više od 40 gradova širom BiH. Trenutno, HIFA PETROL posjeduje 56 maloprodajnih objekata.